4/5/17

Άγρια όνειρα - Mean dreams

Με φόντο την άγρια φύση βόρεια του Οντάριο (Καναδά), παρακολουθούμε τον πρώτο έρωτα δύο νέων και τη δύναμη, που τους δίνει, ώστε να φτάσουν σε τολμηρές αλλά και ακραίες συμπεριφορές. Πρόκειται για μια ταινία ενηλικίωσης (σύμφωνα με το κλισέ), αλλά και μιας βίαιης αλλαγής στην οποία εξαναγκάζονται οι δύο νέοι, αντιμετωπίζοντας τον πραγματικό κόσμο.

Έξοχη η ερμηνεία της 17χρονης Σοφί Νελίς, που την είχαμε δει και στο «Ο εξαιρετικός κ. Λαζάρ», αλλά και στο «Η κλέφτρα των βιβλίων» δίπλα στον Τζέφρι Ρας, η οποία υποδύεται την Κέισι, ένα θύμα οικογενειακής βίας και ταυτόχρονα ένα ευαίσθητο αλλά και σκληρό κορίτσι που πρέπει να αυτοσυντηρηθεί. Δίπλα της, πολύ ερωτευμένος σε βαθμό που σκοτώνει, ο Τζος Ουίγκινς, στο ρόλο του Τζόνας. 
Ο σκηνοθέτης Νέιθαν Μορλάντο, εκτός από την τύχη να σκηνοθετεί δύο ταλαντούχους νέους και τον Μπιλ Πάξτον, έχει στα ατού του και την καταπληκτική φωτογραφία και την ιδιαιτέρως άγρια και υποβλητική μουσική του Ράιαν Λοτ. Το αποτέλεσμα είναι ένα λυρικό, ατμοσφαιρικό και απλό στα νοήματά του δράμα  (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 4/5/17
Είδος: Αισθηματική / Δράμα
Σκηνοθεσία: Νέιθαν Μορλάντο
Παίζουν: Σοφί Νελίς, Τζος Ουίγκινς, Μπιλ Πάξτον, Κολμ Φεόρε
Σύνοψη: Η ιστορία του νεαρού Τζόνας (Τζος Ουίγκινς) και του κοριτσιού που μετακομίζει δίπλα του, Κέισι (Σοφί Νελίς), την ώρα που ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Όταν ένας τρυφερός, νεανικός έρωτας ξεσπά μεταξύ των δύο εφήβων, ο Τζόνας θα ανακαλύψει πως η συνεχής, κατ’ οίκον κακομεταχείριση της Κέισι έχει πλέον γίνει επικίνδυνη. Ο Τζόνας κάνει το πρώτο βήμα για την απόδρασή τους, κλέβοντας μία τσάντα που βρισκόταν στην κατοχή του διεφθαρμένου αστυνομικού, πατέρα της Κέισι, Γουέιν (Μπιλ Πάξτον), γεμάτη χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών. 
Με τα κλεμμένα μετρητά μοναδικό εφόδιο στην απόπειρά τους για μία καλύτερη ζωή, η Κέισι και ο Τζόνας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και, υπό το ανελέητο κυνήγι του Γουέιν, καλούνται να μάθουν το σκληρό τίμημα της επιβίωσης.
Διανομή: Odeon