11/5/17

Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ - The 9th Life of Louis Drax

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Λιζ Τζένσεν η ταινία αφορά σε μια παράξενη ιστορία με απροσδόκητη εξέλιξη και φινάλε, που χάρη στη σκηνοθεσία του Αλεξάντρ Αζά, μας προκύπτει ως ψυχολογικό θρίλερ.
Ο νεαρός Άιντεν Λονγκγουόρθ που υποδύεται τον εννιάχρονο Λούι κρατά το βάρος της ταινίας και διαθέτει ένα βλέμμα, που τον κάνει να φαίνεται ωριμότερος και από τον πιο ώριμο χαρακτήρα της. Όταν κοιτάζει προς το φακό καταλαβαίνεις ότι κάτι παραπάνω γνωρίζει, από όσα καταλαβαίνουν οι άλλοι χαρακτήρες του φιλμ, αλλά και από όσα βλέπει ο θεατής, στον οποίο το μυστήριο ξεδιαλύνεται σταδιακά και μέσα από αλλεπάλληλα flashbacks του σεναρίου. 

Παρόλο που ο θεατής μπορεί να υποψιαστεί το φινάλε, ο σκηνοθετικός ρυθμός και η εξέλιξη του μυστηρίου δίνονται με τέτοιο τρόπο και σωστό timing,  που δεν του αφήνουν περιθώρια να μαντέψει με ακρίβεια, ενώ και ονειρικές σκηνές, μαζί με τους εφιάλτες του μικρού Λούι εντείνουν την αγωνία και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου.
Η Σάρα Γκαντόν, ως μητέρα του Λούι με τον καθοριστικό της ρόλο και ο Τζέιμι Ντόρναν, ως ο γιατρός του (γνωστός και από τις «50 αποχρώσεις του γκρι») που την ερωτεύεται, συμπληρώνουν το μυστηριώδες τρίγωνο με ερμηνείες που δεν συγκλονίζουν, αλλά πάντως δεν σε αφήνουν και αδιάφορο. Όπως ακριβώς και η ερμηνεία του Όλιβερ Πλατ, που είναι ο ψυχολόγος του μικρού Λουί και μονίμως δείχνει να εκπλήσσεται από την ωριμότητα του νεαρού. Ενώ ο Άαρον Πολ που εμφανίζεται λιγότερο, παίζει κι αυτός ένα κάποιο ρόλο ως πατέρας του Λούι στη διαμόρφωση του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 11/5/17
Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Αζά
Παίζουν: Τζέιμι Ντόρναν, Σάρα Γκαντόν, Άαρον Πολ, Άιντεν Λονγκγουόρθ, Όλιβερ Πλατ
Αφού έχει ήδη καταφέρει να επιβιώσει από οκτώ, σχεδόν θανάσιμα, ατυχήματα κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Λούι Ντραξ πηδά από ένα γκρεμό ανήμερα των 9ων γενεθλίων του. Ενώ η αστυνομία ερευνά τα αίτια της παραλίγο θανατηφόρας πτώσης του και το που βρίσκεται ο βίαιος πατέρας του, ένας αναγνωρισμένος νευρολόγος καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους προσπαθώντας να «μπει» στο υποσυνείδητο του μικρού και να αποκαλύψει την αλήθεια για τα γεγονότα. 
Διανομή: Odeon