26/4/17

Η μέρα των ηρώων – Patriot’ s Day

Με την κάμερα στο χέρι, ο Πίτερ Μπεργκ και χρησιμοποιώντας πλάνα από επίκαιρα της βομβιστικής τρομοκρατικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης 2013, χτίζει μια ταινία δράσης, η οποία παρακολουθεί τους βασικούς πρωταγωνιστές αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος και πράκτορες του FBI στον αγώνα τους για τον εντοπισμό των τρομοκρατών.

Η ταινία είναι ένας καλοφτιαγμένος φόρος τιμής προς αυτούς, αλλά και προς τα θύματα της αποτρόπαιης αυτής ενέργειας και τίποτα περισσότερο. Ξεκινά με καλά μονταρισμένα (και σκληρά) πλάνα από τις στιγμές των εκρήξεων μέσα στο πλήθος και ολοκληρώνεται με σκηνές καταδίωξης των ενόχων, αφού προηγουμένως έχει αναδείξει την ηλεκτρονική υπεροπλία, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα της αμερικανικής αστυνομίας. Ζήτω!
Στα υπέρ της ταινίας, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο παλαίμαχος Τζον Γκούτμαν, ο Κέβιν Μπέικον και ο (γνωστός μας πλέον και μέσω του «Ένας άλλος κόσμος» του Παπακαλιάτη) Τζέι Κέι Σίμονς (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπεργκ
Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζον Γκούτμαν, Κέβιν Μπέικον, Τζέι Κέι Σίμονς
Η ταινία αποτελεί μία περιγραφή της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013 και των ηρώων της «διπλανής πόρτας», που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον κόσμο, στις ώρες που ακολούθησαν. Στον απόηχο μιας ανείπωτης πράξης τρομοκρατίας, ο αρχιφύλακας Τόμι ενώνει τις δυνάμεις του με τους θαρραλέους διασωθέντες, τα μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης και τους ανακριτές, σε έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο, ώστε να εντοπιστούν οι βομβιστές.
Διανομή: Spentzos Film