6/4/17

Η κόρη – The daughter

Το τεράστιας έντασης θεατρικό έργο του Ίψεν, «Η αγριόπαπια» διασκευάζεται εδώ σε ένα αξιοπρεπές δράμα, με τη βοήθεια και των βετεράνων του είδους όπως ο Τζέφρι Ρας στο ρόλο του παππού και ο Σαμ Νιλ, αλλά και των Οντέσα Γιάνγκ και Μιράντα Ότο, οι οποίες κέρδισαν και τα βραβεία γυναικείων ερμηνειών της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας.
Η τρυφερότητα, ο οίκτος, ο εγωισμός και η σκληρότητα εναλλάσσονται σ’ αυτό το δράμα, το οποίο ξεσπά σε μια καλοβαλμένη οικογένεια όταν φτάνει στο σπίτι με αφορμή το γάμο του πατέρα του, ο Κρίστιαν (τον υποδύεται ο Πολ Σνάιντερ) ο οποίος κουβαλάει ένα οικογενειακό μυστικό. Σε μια στιγμή πόνου και αδυναμίας θα το αποκαλύψει και όλα θα έλθουν «τα πάνω κάτω».
Η Έντβινγκ (την ερμηνεύει αρκετά καλά η Οντέσα Γιανγκ), το μικρότερο μέλος της οικογένειας, θα είναι αυτό που θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά από τις μικροψυχίες και τον εγωισμό των μεγαλύτερων, που όλοι έχουν τα μικρά γι’ αυτούς, αλλά τεράστια για την κόρη, μυστικά τους.
Αργός σκηνοθετικός ρυθμός, ποιητική και μουντών αποχρώσεων φωτογραφία, υποβλητική μουσική υπόκρουση και καλές ερμηνείες συγκροτούν αυτή την όχι κακή απόδοση του Ιψενικού δράματος (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/4/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Σάιμον Στόουν
Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Γιούεν Λέσλι, Πολ Σνάιντερ, Μιράντα Ότο, Οντέσα Γιάνγκ, Σαμ Νιλ
Σύνοψη: Μετά από δύο δεκαετίες στην Αμερική ο Κρίστιαν επιστρέφει στο πατρικό σπίτι του στην Αυστραλία για να παραστεί στον γάμο του πατέρα του με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του. Καθώς ο γάμος πλησιάζει, η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου οικογενειακού μυστικού θα ανατρέψει τις ισορροπίες στις ζωές όλων των ανθρώπων που κάποτε είχε αφήσει πίσω του. 
Διανομή: Neo Films