23.3.17

Αίνιγμα

Πρόκειται για ένα 3D  ρέκβιεμ  για  τη  Μορφή,  τη  Γυναίκα- Θεά, την αιώνια  Εύα, την Τέχνη. Από την εξιδανίκευση και την ιερή λατρεία, στην ηδονή και τη γονιμοποίηση, στη μεταμόρφωση  και  την αναπαραγωγή,  στη φθορά  και  τη σήψη, στη  βεβήλωση και το  βανδαλισμό,  στην  καταδίκη  και την  υποταγή,  στην  πτώση  στο  άχρονο σκοτάδι.  Στο όνειρο της αναγέννησης.
Βρισκόμαστε ήδη στην αχαρτογράφητη ήπειρο της εικαστικής δραματουργίας, η εξερεύνηση της οποίας απαιτεί σοβαρό πειραματισμό, έμπνευση και τύχη.  Εδώ, ισχύουν οι ποιητικοί κώδικες της ζωγραφικής, η φυγή, η ονειροπόληση, η ενδοσκόπηση, ο ελεύθερος συνειρμός, η ενόραση, η αμφισημία, η διαίσθηση, και υπερισχύει το υπερρεαλιστικό αίτημα για εσωτερική έκφραση, για την απελευθέρωση  των ψυχικών δυνάμεων και την πλήρη κατεδάφιση της διαχωριστικής οθόνης ανάμεσα στο συνειδητό και το υποσυνείδητο, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.
Το διάρκειας 10 λεπτών υπερρεαλιστικό ΑΙΝΙΓΜΑ γεννήθηκε στις κινηματογραφικές εκβολές της ζωγραφικής και αποδεικνύει πως μια ταινία κατ’ εξοχήν εικαστική μπορεί να συγκινεί και να  συναρπάζει.
Εμπνευσμένο από τη ζωγραφική του Θόδωρου Πανταλέων, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας animation στην απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
INFO
Είδος: Animation 3D
Σκηνοθεσία: Αντώνη Ντούσια & Άρη Φατούρου
Προβάλλεται: από Πέμπτη 23 έως Κυριακή 26 Μαρτίου στις 20.20 και 22.20 στο Δαναό πριν την προβολή της ταινία
Διανομή: Danaos Films
Δείτε το trailer ΕΔΩ