9/2/17

Το διάστημα ανάμεσά μας - The space between us

Άνιση και γλυκερή ταινία, γύρω από την επώδυνη προσαρμογή ενός 16χρονου γεννημένου στον Άρη, που καταφθάνει στη Γη και ψάχνει για τον πατέρα του.
Το φιλμ ξεκινά με τις επιστημονικές λεπτομέρειες γύρω από μια αποστολή ανθρώπων που θα εποικίσουν στον Άρη και μετά τον αναπάντεχο τοκετό της επικεφαλής της αποστολής κατά τη διαδρομή και συνεχίζεται με τη συνωμοσία της απόκρυψης του γεγονότος. 
Αποτέλεσμα: όταν ο 16χρονος, πλέον, θα αρχίσει να αναζητά την ταυτότητά του επί της Γης, να δημιουργηθεί πρόβλημα διότι κανείς δεν τον πιστεύει, πέραν του γεγονότος ότι ο οργανισμός του δεν αντέχει το γήινο περιβάλλον.
Τέλος, μετατρέπεται σε ρομαντικό love story, όταν ο νεαρός μας θα συναντήσει την κοπέλα που είχε γνωρίσει μέσω social media από την εποχή που κατοικούσε στον Άρη και εκείνη βρισκόταν στη Γη.

Πολλά θέματα ταυτόχρονα σε ένα αδύναμο σενάριο, που δεν επικεντρώνεται πουθενά και σκοτώνει την όποια έμπνευση είχε ο σεναριογράφος. Κρίμα  (Κριτική μου στο myfilm.gr).
INFO
Προβάλλεται από 9/2/17
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας / Περιπέτεια / Δράμα / Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Πίτερ Τσέλσομ
Παίζουν: Έισα Μπάτερφιλντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Κάρλα Γκουτζίνο, Γκάρι Όλντμαν
Σύνοψη: Έχοντας γεννηθεί στον Άρη, αποτέλεσμα μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης πριν την απογείωση του διαστημόπλοιου που έφερε την μητέρα του στον Κόκκινο Πλανήτη, ο 16χρονος Γκάρντνερ ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γη. Λαχταρά να γνωρίσει όλα τα θαύματα του πλανήτη, όμως οι γιατροί του τον αποτρέπουν από τις εξερευνήσεις του, καθώς τα όργανά του δεν αντιδρούν καλά στην γήινη ατμόσφαιρα. Επιθυμώντας διακαώς να βρει τον πατέρα του, ο Γκάρντνερ θα αποδράσει για να αποκαλύψει το μυστήριο της γέννησής του και για να βρει το πού ανήκει στο σύμπαν.
Διανομή: Odeon