16/2/17

Όλα αρχίζουν αύριο - Demain tout commence

Γλυκόπικρη κωμωδία με τον Ομάρ Σι να τείνει να καθιερωθεί ως ένας κωμικός με δραματικό ταλέντο (από την εποχή της ταινίας «Άθικτοι»).
Αυτή τη φορά ο ταλαντούχος ηθοποιός υποδύεται έναν φερόμενο ως πατέρα ενός μικρού κοριτσιού, ο οποίος μετακομίζει μέχρι το Λονδίνο προκειμένου να βρει την μητέρα που το εγκατέλειψε στα χέρια του. Δεν θα τη βρει, θα εγκατασταθεί εκεί, θα ακολουθήσει το επάγγελμα του κασκαντέρ και μετά από οκτώ χρόνια θα υποχρεωθεί να την αντιμετωπίσει όταν θα εμφανιστεί να διεκδικήσει την κόρη της.

Το πνεύμα της ταινίας στηρίζεται σε αυτό που λέμε «σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου» και αυτό βγαίνει μέσα από το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του Σάμιουελ που υποδύεται ο Ομάρ Σι. Ένα μεγάλο παιδί, αυθόρμητο και ανεύθυνο το οποίο ξαφνικά πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ανατροφής της Γκλόρια (έξοχη η Γκλόρια Κόλστον) που φτάνοντας στην ηλικία των οκτώ ετών είναι ωριμότερη από εκείνον.  
Χιούμορ, τρυφερότητα, ανεκτικότητα, αλληλεγγύη και κατανόηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της ταινίας και ο σκηνοθέτης Ούγκο Γκελέν καταφέρνει να ισορροπεί χωρίς μελοδραματισμούς ή αντίθετα με ακραίες κωμικές καταστάσεις (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 16/2/17
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Ούγκο Γκελέν
Παίζουν: Ομάρ Σι, Κλεμάνς Ποεσί, Αντουάν Μπερτράντ, Άσλι Γουόλτερς, Γκλόρια Κόλστον
Σύνοψη: Η ανάλαφρη, χωρίς καμία έγνοια, ζωή του Σάμιουελ (Ομάρ Σι), ανατρέπεται όταν μια μέρα ξαφνικά μια γυναίκα εμφανίζεται στην πόρτα του με ένα μωρό που ουρλιάζει. Η γυναίκα ενημερώνει τον Σάμιουελ ότι το παιδί είναι δικό του κι εξαφανίζεται. Στην προσπάθειά του να βρει τη μητέρα του μωρού, ο πρωταγωνιστής μετακομίζει στο Λονδίνο, όπου και καταλήγει να μεγαλώνει τη μικρή Γκλόρια μόνος του. Άραγε, πόσες ανατροπές του κρύβει ακόμη η ζωή;
Διανομή: Odeon