26/1/17

Moonlight

To Moonlight ξεκίνησε ως ιδέα για σχολική εργασία από τον θεατρικό συγγραφέα Ταρέλ Άλβιν Μακ Κρέινι. Το θεατρικό του έργο με τίτλο «In Moonlight Black Boys Look Blue» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο φεστιβάλ Borscht στο Μαϊάμι, στα πλαίσια παρουσίασης έργων ντόπιων καλλιτεχνών, που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μέσα από ιστορίες που διαφοροποιούνται από την τυπική της απεικόνιση. 
Το έργο του Μακ Κρέινι είχε στο επίκεντρο του έναν έμπορο ναρκωτικών που παίρνει υπό την προστασία του ένα νεαρό αγόρι, ταλαιπωρημένο από την παρενόχληση των συμμαθητών του, τον εθισμό της μητέρας του, τη μοναξιά και τη διαφορετικότητα. Οι σκηνές εναλλάσσονται μεταξύ παιδικής ηλικίας κι εφηβείας και περιστρέφονται γύρω από τη σεξουαλικότητα του κεντρικού ήρωα Σάιρον, καθώς μεγαλώνει.
Στο φιλμ, ο Τζένκινς πρόσθεσε ακόμη ένα κεφάλαιο στη ζωή του Σάιρον, αυτό της ενηλικίωσης. Έτσι, ξεκινάει με τον Σάιρον σε ηλικία 10 ετών, που τον βρίσκει και τον παίρνει υπό την προστασία του ο Χουάν, μαζί με την κοπέλα του Τερέσα. Στο δεύτερο κεφάλαιο, ο Σάιρον γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του συμμαθητή του Κέβιν, βλέπει τη μητέρα του να εξασθενεί όλο και περισσότερο και βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα γεγονός που θα αλλάξει την πορεία της ζωής του. Το τρίτο κεφάλαιο ακολουθεί τον Σάιρον στην ενηλικίωση. Όλα δοσμένα με ευαισθησία, τρυφερότητα και αξιοπρεπείς ερμηνείες. 
Ο σκηνοθέτης Μπάρι Τζένκινς αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το θέμα του, πάνω σε ένα πυκνό σενάριο και χωρίς μελοδραματισμούς, εμβαθύνοντας στους χαρακτήρες που ερμηνεύονται λιτά και με σοβαρότητα από τους βασικούς ερμηνευτές (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς
Παίζουν: Μαχερσάλα Άλι, Ναόμι Χάρις, Σαρίφ Ερπ, Τζανέλ Μονέ, Ντουάν Σάντερσον, Τρέβαντ Ρόουντς, Άστον Σάντερς, Άλεξ Χίμπερτ
Προβάλλεται από 26/1/17
Σύνοψη: Μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, το Moonlight εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο. Ένα ζωτικό πορτρέτο, σε τρία κεφάλαια, της σύγχρονης ζωής ενός αφροαμερικανού κι ένας ποιητικός διαλογισμός επάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, πλημμυρισμένος με βαθιά συμπόνοια και καθολικές αλήθειες.
(Διανομή: Seven Films)