12/1/17

Καλή σύζυγος – Dobra zena

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια ταινία γύρω από τον πόλεμο και τα εγκλήματα κατά πολιτών, αλλά ένα σχόλιο πάνω στις δυσλειτουργικές οικογένειες εκείνων που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα. Είναι στην ουσία, η ιστορία όλων αυτών των συμβιβασμών που κάνουμε, χωρίς ποτέ να σκεφτόμαστε το τίμημα, όπως αναφέρει και η σκηνοθέτρια της ταινίας.
Η ταινία, που αλληγορικά τη βρίσκω εξαιρετικά επίκαιρη, αφηγείται την αφύπνιση της Μιλένας και την έξοδό της από τον παράδεισο των προαστίων, στον οποίο έχει βολευτεί.
Είναι η ιστορία όλων αυτών των ανθρώπων, που περνούν την ζωή τους, παριστάνοντας ότι δεν βλέπουν τι συμβαίνει μπροστά τους, απλά και μόνον επειδή συμβαίνει μακριά από αυτούς. Αυτούς που κάθονται μακάριοι στον καναπέ του σπιτιού τους (αν κάτι σας θυμίζει αυτό) και δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν το κακό, και οι οποίοι χωρίς να το αντιλαμβάνονται, φέρουν και αυτοί ένα μερίδιο ευθύνης.
«Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με την αλήθεια», αναφέρει σε μια συνέντευξή της η Μιργιάνα Καράνοβιτς κλείνοντας σε αυτή τη φράση όλο το νόημα της ταινίας, που βλέπεται με ενδιαφέρον.
INFO
Είδος: Δράμα  
Σκηνοθεσία: Μιργιάνα Καράνοβιτς  
Παίζουν: Μιργιάνα Καράνοβιτς, Μπόρις Ισάκοβιτς, Μπόγιαν Νάβογιεκ, Γιάσνα Ντούρισιτς, Ξένια Μαρίνκοβιτς  
Προβάλλεται από 12/1/17
Η Μιλένα είναι μια μέσης ηλικίας μητέρα και νοικοκυρά, που ζει μια τακτοποιημένη ζωή στα προάστια του Βελιγραδίου. Όταν δεν έχει πρόβα στην τοπική χορωδία, περιποιείται τον εαυτό της, ετοιμάζει το φαγητό για όλους, κάνει έρωτα με τον σύζυγό της και δεξιώνεται τους φίλους της οικογένειας. Όμως μια ξεχασμένη βιντεοκασέτα θα ανατρέψει όλες τις βεβαιότητές της και η Μιλένα θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που θα συνταράξουν την ζωή όλων.
(Διανομή: Filmtrade)