15/12/16

Ο Αϊ Βασίλης είναι πολύ λέρα – Bad Santa ΙΙ

Πιο βρώμικο και πιο μαύρο χιούμορ… πεθαίνεις. Δεν πάει άλλο. Ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον επανέρχεται με το ρόλο του μέθυσου, αθυρόστομου, μηδενιστή Γουίλι που μπλέκει για άλλη μια φορά με τον Μάρκους (Τόνι Κοξ), το μικρόσωμο άπληστο και δόλιο φίλο του, που θέλει να ληστέψει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, μέλος του οποίου είναι η βρωμερή και τρισάθλια Σάνι, η μητέρα του Γουίλι (η Κάθι Μπέιτς, όπως δεν την έχετε δει μέχρι σήμερα).
Φιλμ για χαλκέντερους οπαδούς του βρώμικου, σκατολογικού χιούμορ από ερμηνευτές που… το διασκεδάζουν σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Τον  Μπιλ Μπομπ Θόρντον, εάν τον προσέξεις στα close ups έχει ένα βλέμμα γεμάτο ανθρωπιά, που υποχωρεί όμως μπροστά στην ενδόμυχη επιθυμία του να ανατρέπει τα καθιερωμένα. Είναι καλός. Όπως καλός είναι και ο μικρόσωμος Τόνι Κοξ που αντιμετωπίζει με «υψηλή» αυτοπεποίθηση τις γυναίκες και αυτό είναι το κουλ στοιχείο της ταινίας, ενώ η Οσκαρική (και με Χρυσή Σφαίρα) Κάθι Μπέιτς και μόνο που έχει δεχτεί να τσαλακώσει την περσόνα της, φτάνει και περισσεύει. Μερικοί θα διασκεδάσουν.
INFO
Είδος: Μαύρη κωμωδία
Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουότερς 
Παίζουν:  Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Τόνι Κοξ, Κάθι Μπέιτς, Κριστίνα Χέντριξ, Μπρετ Κέλι, Ράιαν Χένσεν
Προβάλλεται από 15/12/16
Υπόθεση: Πλημμυρισμένος από φθηνό ουίσκι, απληστία και μίσος, ο Τουίλι συνεργάζεται και πάλι με τον εξαγριωμένο κολλητό του Μάρκους, για να ληστέψουν μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Σικάγο την παραμονή των Χριστουγέννων.
(Διανομή: Tanweer)