29/9/16

Μις Πέρεγκριν, Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά - Miss Peregrine’s Home for peculiar children

Είδος: Φαντασίας / Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Ηθοποιοί: Έισα Μπάτερφιλντ, Εύα Γκριν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Έλα Περνέλ, Άλισον Τζάνεϊ, Τζούντι Ντεντς, Τέρενς Σταμπ
Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά της Μις Πέρεγκριν.
Ο Τζέικ στην πορεία αντιλαμβάνεται τι είναι αληθινό και ποιον μπορεί να εμπιστευτεί, και τελικά να ανακαλύψει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.
(Διανομή: Odeon)
Κριτική: Ο Τιμ Μπάρτον γνωρίζει πολύ καλά πώς να δημιουργεί τους δικούς του ονειρικούς κόσμους και να κάνει πιστευτή οποιαδήποτε ιδέα του, αυτή τη φορά όμως κάπου με κούρασε.
Το φιλμ διαθέτει ατμόσφαιρα και μια καλή φωτογραφία, όπως και μερικές καλές εμφανίσεις, με την Εύα Γκριν στο ρόλο της μυστηριώδους κυρίας Πέρεγκριν και τον Σάμιουελ Τζάκσον να κερδίζει τις εντυπώσεις στο ρόλο του απόλυτου «κακού» (διότι το φιλμ διαθέτει την παραδοσιακή διαμάχη μεταξύ «καλού» και «κακού»). Από την άλλη, η Τζούντι Ντεντς χαρίζει απλά το όνομά της στα credits. Αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη όπως έλεγε η γιαγιά μου, ούτε δυο κούκοι θα συμπλήρωνα εγώ. Ειδικά, όταν ο ρυθμός της αφήγησης είναι βραδυκίνητος και το αρχικό suspense διαδέχεται μια απλή περιέργεια του στυλ «άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε».  
Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ράνσομ Ριγκς και στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πλατύπους.