23.9.16

Μαρούσι 2 ταχυτήτων

Είδε την ανάρτησή μου «ποδηλατόδρομοι για πότισμα» μια κυρία που κατοικεί στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου και την εξυπηρετεί ο σταθμός της Νερατζιώτισσας και αποφάσισε να μου γράψει (αφού τράβηξε με το κινητό της μερικές φωτογραφίες, ως απόδειξη) για την κατάσταση που επικρατεί στους γύρω δρόμους.
Μου γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων: 

«Το μικρό στενό που δεν ξέρω καν αν έχει όνομα (σ.σ. εννοεί την οδό Γαλάτειας).... οδηγεί από και προς το MALL και τη Νερατζιωτίσσης... και είναι γεμάτο τεράστιες λακκούβες με νερό σχεδόν όλο το χρόνο. Ας μη μιλήσουμε για πέτρες και χώμα. Όπως βέβαια και το άλλο στενό (σ.σ. εννοεί την οδό Μυκηνών), που οδηγεί από τη πλευρά του JUMBO στη γέφυρα (με το μόνιμα χαλασμένο ασανσέρ και τις μανάδες να ανεβάζουν 3 ορόφους τα καρότσια τους, χωρίς άλλη πρόσβαση, δυστυχώς).
Δεν φτάνει το γεγονός, ότι πρέπει να περάσεις από τις «συμπληγάδες» για να φτάσεις στο σταθμό ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας, αλλά σ' αυτό το μικρό στενό  (για να μη μιλήσουμε για τα σκυλιά,  που φοβάσαι ότι θα βγουν από το πλέγμα και θα σε κατασπαράξουν) και ειδικά όταν έχει βρέξει, έτσι και προσπαθήσεις να περάσεις έστω και στην άκρη, από τις τεράστιες λακκούβες, δεν μπορείς γιατί υπάρχουν παρκαρισμένα ΙΧ. Οπότε, ή χρειάζεσαι γαλότσες, ή γυρνάς πίσω.
Στο δε σταθμό Νερατζιώτισσας, που λόγω του MALL μετακινείται πολύς κόσμος καθημερινά (ο οποίος αφού δεν υπάρχει συγκοινωνία, που να  τον συνδέει με την Κηφισίας, αν είναι δυνατόν!!!), έπρεπε να είναι ο πρώτος με ηλεκτρονικούς πίνακες κυκλοφορίας, για να βοηθάει τον δύσμοιρο κοσμάκη που περιμένει να πάει προς Μελίσσια, ή να φύγει προς την Κηφισίας. Διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παρά μόνο το περπάτημα. Αλλά δυστυχώς...»

Απάντηση: Καλή μου κυρία. Τι περισσότερο να γράψω εγώ για το Μαρούσι των δυο ταχυτήτων; Δεν ξέρω καν, εάν η περιοχή γύρω από τα εμπορικά κέντρα που αναφέρετε είναι Μαρουσιώτικη γη, ή Γη της Επαγγελίας για το μεγάλο κεφάλαιο, που ονειρεύεται «ανάπτυξη» της περιοχής.
Για να μη σας δημιουργήσω φρούδες ελπίδες, λοιπόν, θα σας θυμίσω ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), ίσα που προλαβαίνει να πάει σπίτι του θα ‘λεγα, λόγω των τρεξιμάτων του (ίσως τώρα που θα μείνουν 4 τηλεοπτικά κανάλια να κερδίσει λίγο χρόνο). Τα δρομάκια που περπατάτε μετά δυσκολίας, θα κοιτάξει; 
Να μη σας πω δε, ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου, ασχολείται με άλλα «οικουμενικά» θέματα, όπως οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που επιβαρύνουν την περιοχή εξ αιτίας και των άλλων «υπερτοπικών» χρήσεων.  Ενδεικτικά αναφέρω, το ΟΑΚΑ, το Υπ. Παιδείας, την Αττική Οδό, το Σταθμό Νερατζιώτισσας, το GOLDEN HALL, το κτίριο ΟΤΕ, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και εκπαιδευτήρια της περιοχής, τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους παράδρομους της Αττικής Οδού. 
Θεωρώ, ότι μόλις τελειώσουν με αυτά, τότε θα φροντίσουν τους δρόμους που μου αναφέρατε με τα ΙΧ και τα σκυλιά. Μέχρι τότε… Γαλότσες και κουράγιο.