2.7.16

Εκκαθαριστικά εφορίας και spam

Προ ημερών, το προφίλ μου στο Facebook δέχθηκε κακόβουλη επίθεση από χάκερ και άρχισαν να αποστέλλονται με το όνομά μου διάφορα προσβλητικά μηνύματα (spam, κατά το κοινώς λεγόμενο) στους φίλους μου, τα οποία εάν άνοιγαν πάθαιναν και αυτοί το ίδιο.
Έκανα αναφορά στην ομάδα του Facebook και το θέμα επιλύθηκε. Έτσι, μετά λίγες μέρες, ανάρτησα στον «τοίχο» μου το ακόλουθο ευχαριστήριο με μια δόση χιούμορ στο τέλος: «Καλημέρα φίλοι μου του Facebook! Σκέφτομαι, ότι πέρασε κι αυτή η μπόρα με τα σπαμ. Ευχαριστώ Facebook. Τώρα, περιμένω το εκκαθαριστικό της Εφορίας».
Αυτό ήταν. Αρκετοί φίλοι ανταποκρίθηκαν. Και είχαν έμπνευση. Ιδού:
Ο συνάδελφος και φίλος Aim Perdi συμπόνεσε: «Πόνος και καημός...»  
Ο έτερος συνάδελφος και φίλος Yan Beth πήρε θέση: «Και το εκκαθαριστικό στα σπαμ κατατάσσεται. Μόνο που δεν έχει βρεθεί ακόμη antivirus για την περίπτωσή του...» 
Ο παλιός μου γείτονας και φίλος Harry εξέφρασε ελπίδα: «Κάτι θα κάνει το F/B και για το εκκαθαριστικό!»
Ο φίλος Pan Petr έκανε πολιτική: «Αυτό είναι το πιο δύσκολο σπαμ. Υπάρχει όμως λύση για το εκκαθαριστικό, να το στείλεις στον Αλέξη να το πληρώσει».
Ο παλιός συμμαθητής Takis Val θέλησε εκδίκηση: «Όλοι... σπαμ στη γενική γραμματεία εσόδων...»
Ο παιδικός φίλος και σήμερα καλλιτέχνης Nik Kar εξέφρασε ανακούφιση: «ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ».
Η οικογενειακή φίλη Melina Sel ζήτησε βοήθεια: «Μήπως πάρουμε και εμείς σειρά για την εκκαθάριση από το Facebook για το spam, γιατί το δικό μου ακόμα σέρνεται.... Όσο για το εκκαθαριστικό της Εφορίας, το έχω ήδη λάβει....»
Τέλος, ο παλιός συμμαθητής Κων Κοτ επέδειξε φροντίδα: «Για το spam δεν ξέρω. Το εκκαθαριστικό όμως, φρόντισε να σε βρει καθιστό (καλύτερα ξαπλωτό), σε καλώς αεριζόμενο περιβάλλον, φαγωμένο ελαφρά και καλό κουράγιο....»
(Δημοσιεύεται 2/7/16 στην Αμαρυσία)