28/7/16

Που πάω θεέ μου; - Quo vado?

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουτζιάντε
Παίζουν: Κεκό Τζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Σόνια Μπεργκαμάστο, Μαουρίτσιο Μικέλι
Προβάλλεται από 28/7/16
Υπόθεση: Μέχρι που θα έφτανε ένας Ιταλός δημόσιος υπάλληλος για να μην χάσει την θέση του; Ως την άκρη του κόσμου. Ο Κέκο από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος και το κατάφερε. Τώρα ζει μία άνετη ζωή απολαμβάνοντας τα προνόμια του. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που η κυβέρνηση θα αποφασίσει να καταργήσει την υπηρεσία του. Ο Κεκό θα δεχθεί κάθε είδους μετάθεση προκειμένου να μην παραιτηθεί απ΄ την θέση του (Διανομή: Spentzos)
Κριτική: Με μια υπόθεση που «πάει γάντι» στην Ελλάδα, η ιταλική αυτή παραγωγή βγάζει γέλιο σατιρίζοντας:
τη γραφειοκρατία και την αρτηριοσκλήρυνση του Δημοσίου, τη νοοτροπία του Μεσογειακού λαού σε σύγκριση με εκείνη των βορείων Ευρωπαίων, τη νοοτροπία και την ιδιοσυγκρασία των κρυόπλαστων βορείων Ευρωπαίων, τους πολιτικούς και την «πελατεία» τους και τις υποσχέσεις που δίνουν για να μη χάσουν την καρέκλα τους. 
Γενικά, το σενάριο δεν αφήνει τίποτα όρθιο και άλλοτε με λεπτό, άλλοτε με χοντροκομμένο  χιούμορ «δίνει σε όλους να καταλάβουν».
Ο Κεκό Τζαλόνε, σου προκαλεί το χαμόγελο πολύ πριν ανοίξει το στόμα του και η όλη του εμφάνιση του, τον κάνει ιδανικό δημόσιο υπάλληλο που αγωνίζεται ώστε να μη βγει σε «εθελουσία» και προτιμά να μετατεθεί οπουδήποτε.
Συνολικά: Καλοκαιρινή, διασκεδαστική ταινία, κατάλληλη για… το ελληνικό ταμπεραμέντο. Ξεσκάς. 
(Κριτική μου για το myfilm.gr)