15/6/16

Κέντρο Ευφυΐας – Central Intelligence

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ
Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν
Προβάλλεται από 16 Ιουνίου 2016
Υπόθεση: Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορας της CIA. Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πάλαι ποτέ πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης (Διανομή: U.I.P.).
Κριτική: Σάτιρα των ταινιών κατασκοπίας, με αναφορές σε γνωστές ταινίες και καταστάσεις που προκύπτουν σ’ αυτές, καθώς και με αφελές σενάριο, αλλά και μέτριες ερμηνείες. 

Αυτή η τελείως καλοκαιρινή ταινία, που τη συνιστώ για ποπκόρν, χοτ-ντογκ και χαβαλέ, υποτίθεται ότι μέσα από τις υπερβολές της περνάει ένα ισχυρό μήνυμα κατά του σχολικού bulling.
Ο θεόρατος μποντιμπιλντεράς Ντουέιν Τζόνσον υποδύεται τον πρώην υπέρβαρο που τον κορόιδευαν στην τάξη, ο οποίος επιστρέφει ως πανίσχυρος και πανέξυπνος μυστικός πράκτορας και μαζί με τον πρώην αριστούχο αλλά τώρα συμβιβασμένο και δειλό συμμαθητή του, επιλύουν μια κρατική υπόθεση υψηλού κινδύνου. 
Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να γελάσει κανείς.
(Κριτική μου για το myfilm.gr)