21/4/16

Ο βασιλιάς μου - Mon roi

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Μαϊουέν
Παίζουν: Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ, Λουίς Γκαρέλ
TRAILER
Προβάλλεται από 21/4/16
Υπόθεση: Η Τόνι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι. Πλήρως εξαρτημένη από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα παυσίπονα, έχει άπλετο χρόνο στα χέρια της για να θυμηθεί τη θυελλώδη σχέση της με το Τζόρτζιο. Γιατί αγαπήθηκαν; Ποιός ήταν αυτός ο άντρας; Πως επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί σ’ αυτό το καταστροφικό πάθος; (Διανομή: SEVEN FILMS – SPENTZOS FILMS)
Κριτική: Μια ταινία χαρακτήρων και μάλιστα δύσκολων, είναι αυτό το δημιούργημα της Μαϊουέν, η οποία περιγράφει αδρά την καταστροφική σχέση ενός άντρα, πνευματώδη, ευχάριστου, άνετου οικονομικά και γενικά ακομπλεξάριστου και μιας γυναίκας συγκρατημένου χαρακτήρα, που όμως γοητεύεται και ξεκινά μαζί του μια σχέση, φαινομενικά τέλεια.
Όμως τα πράγματα δεν θα ακολουθήσουν την ευθεία γραμμή. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα και η σχέση θα περάσει τα πάνω της και τα κάτω της. Η ζωή τους δεν θα είναι βαρετή και κυρίως εκείνης, η οποία θα περνάει από έκπληξη σε έκπληξη, αλλά θα είναι τραυματική και ακόμα περισσότερο όταν μπει στη ζωή τους και το μωρό.
Το σενάριο με τις πολλές διακυμάνσεις, κρατιέται στα πόδια του από τις ερμηνείες και πρώτα απ’ όλα της Εμανουέλ Μπερκό που «τα δίνει όλα». Η γυναίκα είναι υπέροχη και περνάει από το ρομάντσο στο δράμα και στην τραγωδία με την ίδια ευκολία, που ο άντρας της μπαίνει και βγαίνει από τη ζωή της και επανέρχεται. Ο Βενσάν Κασέλ είναι κι αυτός υπέροχος, ως δυναμικός, επιπόλαιος, αρρενωπός και φοβισμένος ταυτόχρονα και έτοιμος να αποφύγει τις ευθύνες, αλλά έτοιμος επίσης να ζητήσει συγγνώμη και να επανέλθει. 
Σε ένα δυσκολεύει αυτή η ταινία: στη μεγάλη διάρκεια. Όχι ότι είναι πολλά τα 128 λεπτά, αλλά όταν μια σχέση είναι καταστροφική σε μια ταινία χαρακτήρων και με την Εμμανουέλ Μπερκό, να συνθλίβεται και να μη βλέπει φως από πουθενά, τότε καλύτερα να τελειώνουμε μισή ώρα νωρίτερα, ειδάλλως θα χρειαστούμε και εμείς ηρεμιστικό.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)