23/12/15

Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει – Star Wars: The Force awakens (Episode VII)

Υπόθεση: Το καινούργιο, έβδομο κατά σειρά επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων. Η δράση της ταινίας «Star Wars: The force awakens» που σκηνοθετεί ο J.J. Abrams τοποθετείται χρονικά 30 χρόνια μετά τα γεγονότα που είδαμε στην «Επιστροφή των Τζεντάι».

Κριτική: Άξιος συνεχιστής των προ 40ετίας ταινιών του Τζορτζ Λούκας, ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς σε βάζει στο κλίμα του Πολέμου των Άστρων με εντυπωσιακό τρόπο, με καταιγιστικά εφέ και έντονη δράση. Η πλοκή του έργου ξετυλίγεται γύρω από την αναζήτηση του τελευταίου Τζεντάι, του Λουκ Σκαϊγουόκερ, με τον χάρτη για το που κρύβεται, να μεταφέρεται από το ρομποτάκι ΒΒ-8, μια εξελιγμένη έκδοση του R2-D2, ενώ και ο αξέχαστος C3-PO εμφανίζεται κι αυτός προς το τέλος.
Στην ταινία εμφανίζονται και οι παλιοί μας γνώριμοι, πρώτα ο Χάρισον Φορντ ως Χαν Σόλο μαζί με το τριχωτό γίγαντα Τσούι, η γερασμένη πριγκίπισσα Λέιλα, ενώ αναφορές γίνονται και στην Δύναμη, την υπερφυσική ικανότητα των Τζεντάι να κάνουν απίστευτα πράγματα. Απέναντι τους οι δυνάμεις του κακού που για μία ακόμα φορά θα χάσουν, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η ανεύρεση του Λουκ Σκαϊγουόκερ, ώστε να υπάρξει και συνέχεια.
Άπειρες αερομαχίες, επικίνδυνες πτήσεις, χάρτινοι ήρωες (κύρια χαρακτηριστικά μιας συνεπούς «διαστημικής όπερας») και η υπέροχη φωτογράφιση της ερήμου του Άμπου Ντάμπι και των φυσικών καλλονών της Ισλανδίας, γεμίζουν εντυπωσιακά την οθόνη χάρη στο σύστημα 3D και χαρίζουν δυο διασκεδαστικές ώρες στους φίλους του είδους. Πώς να το κάνουμε; Ο Πόλεμος των Άστρων, όπως και ο Τζέιμς Μποντ έχουν φίλους που δεν πρέπει να προδίδονται και αυτό οι παραγωγοί το έχουν μελετήσει καλά.

Σκηνοθεσία: Τζέι Τζέι Έιμπραμς
Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντι Σέρκις, Μαρκ Χάμιλ, Όσκαρ Άιζακ, Κάρι Φίσερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς, Πίτερ Μέιχιο
Προβάλλεται από 24/12/15
(Κριτική μου στο myfilm.gr)