8/7/15

Μαζί σου κι ας πεθάνω - The little death

Υπόθεση: Η Μέιβ έχει μια επικίνδυνη σεξουαλική φαντασίωση που ο Πωλ πασχίζει να εκπληρώσει, η Ίβι και ο Νταν ανενεώνουν τη σχέση τους με παιχνίδια ρόλων, η Ροουίνα ανακαλύπτει πως αντλεί ευχαρίστηση από τον πόνο του συζύγου της Ρίτσαρντ, ο Φιλ ζει έναν πρωτόγνωρο έρωτα με τη σύζυγό του Μωρίν στις πιο ήσυχες στιγμές της, ενώ η Μόνικα κι ο Σαμ μπλέκονται σ’ ένα πονηρό και χαοτικό τηλεφώνημα.
Κριτική: Πέντε διαφορετικές –και διασταυρούμενες- ιστορίες γύρω από το σεξ, τον έρωτα, τις σχέσεις και τα ταμπού και έντεκα ηθοποιοί. Ο ενδέκατος είναι ο συνεκτικός κρίκος, ο οποίος εμφανίζεται πάντοτε στην πιο ακατάλληλη στιγμή ως κωμικό στοιχείο, σ’ αυτή την ταινία που παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό της για να χαρακτηρισθεί κωμωδία.
Η μόνη από τις πέντε ιστορίες που διαθέτει έξυπνο σενάριο και τυχαίνει εξαιρετικής σκηνοθετικής μεταχείρισης και πολύ καλού μοντάζ, έχει ως θέμα τη σεξουαλική διέγερση μέσω πρόστυχων τηλεφωνημάτων μεταξύ αγνώστων. Σ’ αυτήν, η Μόνικα, που εργάζεται ως μεταφράστρια για κωφάλαλους σε οπτικοακουστικό τηλεφωνικό κέντρο, ένα βράδυ την καλεί ο Σαμ και της ζητά να συνδεθεί με ερωτική γραμμή. Όπου  η Μονικα και ο Σαμ βλέπονται μέσω οθόνης, αλλά εκείνη είναι υποχρεωμένη να μεταφράζει νοηματικά γι’ αυτόν και προφορικά για τη γυναίκα στην άλλη άκρη της γραμμής. 
Το θέμα και οι ερμηνείες, έχουν τόση ανθρωπιά και οι εμπλεκόμενοι είναι τόσο πραγματικοί και γήινοι, που (με τη βοήθεια του μελωδικού soundtrack) προκαλούν το χαμόγελο και τη συμπάθεια του θεατή, αλλά και ξεσπάσματα γέλιου, χωρίς να διακωμωδείται ο κωφάλαλος. Ως ταινία μικρού μήκους, αυτό το σκετς θα βρισκόταν σίγουρα σε μια πεντάδα υποψηφιοτήτων.
Οι υπόλοιπες ιστορίες, διεκπεραιώνονται χωρίς αμφιβολία από καλούς ηθοποιούς, αλλά δεν έχουν το στοιχείο της κωμωδίας και αντιμετωπίζονται ως ιατρικές περιπτώσεις, που χρειάζονται επίλυση ή ψυχολογική υποστήριξη (μαζοχισμός – σεξουαλική πράξη με κάποιον που κοιμάται – σεξουαλική διέγερση με παίξιμο κάποιου ρόλου και διέγερση με το δράμα του άλλου).
Του Τζος Λόσον
Με τους Μποζάνα Νοβάκοβιτς, Ντέιμον Χέριμαν, Τζος Λόσον, Στέφανι Μέι, Μπεν Λόσον, Κέιτ Μάλβανι
Προβάλλεται από 9/7/15