17/6/15

Spy

Υπόθεση: Η Σούζαν Κούπερ (Μελίσα ΜακΚάρθι) είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου, και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές. Όταν, όμως, ο συνεργάτης της (Τζουντ Λο) εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας (Τζέισον Στέιθαμ) βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια κρίσιμη μυστική αποστολή. Τώρα, ως μυστική πράκτορας πλέον, θα χρειαστεί να εισχωρήσει στον κόσμο μίας θανάσιμης εμπόρου όπλων έτσι ώστε να αποτρέψει μια επικείμενη παγκόσμια καταστροφή… Θα τα καταφέρει;
Κριτική: Αρκετά καλή σάτιρα των ταινιών είδους Τζέιμς Μποντ με πολλές σεναριακές, οπτικές και μουσικές αναφορές στο είδος, γυρισμένη σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης και με διασκεδαστικές ερμηνείες.
Ο Τζουντ Λο προσπαθεί να μιμηθεί τον Μποντ του Ρότζερ Μουρ, υποστηριζόμενο από την απολαυστική Μελίσα Μακ Κάρθι, η οποία το γλεντάει κανονικά στην ταινία, ενώ αυτός που με κέρδισε ήταν ο Τζέισον Στέιθαμ, ο οποίος πραγματικά τσαλακώνει όλους τους ρόλους, που έχει παίξει μέχρι τώρα στις ταινίες του. Είναι υπέροχος.
Δυστυχώς, όλες οι έξυπνες καταστάσεις, οι σπιρτόζικοι διάλογοι και το υποδόριο χιούμορ και η σάτιρα των ταινιών του είδους, εξαντλούνται στο πρώτο μέρος της ταινίας και απομένει μόνον ο Τζέισον Στέιθαμ, που δίνει άλλο αέρα στο φιλμ.
Η σκηνοθεσία είναι σφιχτή, το σενάριο έχει ανατροπές και γενικά η ταινία βλέπεται, παρά τη… μικρή κοιλιά που κάνει στο δεύτερο μέρος.
Του Πολ Φιγκ
Με τους Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακάρθι, Τζουντ Λο, Άλις Τζάνεϊ, Ρόουζ Μπερν, Μπόμπι Καναβάλε, 50 Σεντ, Μορένα Μπακαρέν
Προβάλλεται από 18/6/15