29/4/15

Οι Εκδικητές: H εποχή του Ultron - Avengers: Age of Ultron

Υπόθεση: Μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D., ο Τόνι Σταρκ επανεκκινεί ένα πρόγραμμα με ειρηνικό σκοπό, δημιουργώντας τον Ούλτρον, ένα εξελιγμένο ρομπότ που, όμως, διακατέχεται από ιδέες μεγαλείου. Σύντομα, ο Ούλτρον θα στραφεί εναντίον της ανθρωπότητας και εναπόκειται στους Εκδικητές να σταματήσουν την πραγματοποίηση των σατανικών σχεδίων του.
Κριτική: Η επιτυχημένη συνταγή «όλοι οι ήρωες της Marvel σε ένα» συνεχίζεται. Όχι μόνο με τη συμμετοχή γνωστών και καλών ηθοποιών, αλλά και με το γνωστό μύθο (που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια από την Μαίρη Σέλεϋ και τον Φρανκενστάιν της), που θέλει το δημιούργημα να στρέφεται κατά του δημιουργού του.
Ο Ούλτρον, είναι ένα εξελιγμένο ρομπότ που δημιουργήθηκε για ειρηνικούς σκοπούς, αλλά παρεκτρέπεται και θέλει να καταστρέψει τον κόσμο. Αποτέλεσμα; Μονομαχίες και μάχες ανεξάντλητες. Ουρανοξύστες ολόκληροι καταστρέφονται, αυτοκίνητα εκτοξεύονται και κόσμος που τρέχει πανικόβλητος με πλάνα που θυμίζουν την πτώση των Δίδυμων Πύργων, σε μια προσπάθεια όλα αυτά… να αποφευχθούν..
Όλα σε σωστές δόσεις και με διαλλείματα ηρεμίας στην Αμερικανική ύπαιθρο όπου οι ήρωές μας πάνε για να χαλαρώσουν πριν την τελική μάχη (κι αυτό μέσα στη συνταγή είναι). Στην εξοχή, θα ακούσουμε και κάποιους διαλόγους, περί ειρήνης, φροντίδας των ανυπεράσπιστων ανθρώπων και αναφοράς όλων εκείνων των στοιχείων που καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη των υπερηρώων (να ‘ναι καλά τα παιδιά).
Τα εφέ είναι –όπως πάντα- εντυπωσιακά, η διαχείριση του πανικόβλητου πλήθους είναι εξαιρετική και η μουσική του Ντάνι Έλφμαν, που αν δεν υπήρχε όλα τα προαναφερθέντα θα ήταν άχρηστα, είναι καθηλωτική.
Οι ηθοποιοί το διασκεδάζουν, οι ατάκες τους κάποιες φορές προκαλούν το γέλιο και προσωπικά μου άρεσε μέσα σ’ αυτό το χαμό, να βλέπω την Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ καθώς και να ακούω τις φωνές των Σαμ Σπέιντερ (φωνή του Ούλτρον) και Λου Φερίνο (φωνή του Χαλκ) να φαντάζουν θεϊκές.
Σκηνοθεσία: Τζος Γουέντον
Με τους: Σκάρλετ Γιόχανσον, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Χέμσγουορθ, Κρις Έβανς, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Κόμπι Σμόλντερς, Τζέρεμι Ρένερ, Μαρκ Ραφάλο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Χέιλι Άτγουελ, Πολ Μπέτανι, Άντι Σέρκις, Λου Φερίνο (φωνή Χαλκ), Τζέιμς Σπάντερ (φωνή Ούλτρον), Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σταν Λι, Ντον Τσιντλ
Προβάλλεται από 30/4/2015