24.12.14

Ο έβδομος γιος - The seventh son

Υπόθεση: 18oς αιώνας. Ο πόλεμος μεταξύ του υπερφυσικού και των ανθρώπων μαίνεται… Ο μοναδικός πολέμιος του Κακού, ο δάσκαλος Γκρέγκορι, ικανότατος κυνηγός μαγισσών, φυλακίζει, μαζί με τον τελευταίο μαθητευόμενό του, την πανίσχυρη Μάγισσα Μητέρα Μάλκιν. Όμως, η Μητέρα Μάλκιν κατορθώνει για άλλη μια φορά να δραπετεύσει και είναι έτοιμη να τον εκδικηθεί και, μαζί με τους καλύτερους των ακολούθων της, να κυριαρχήσει στον κόσμο. Σε μία θανάσιμη αναμέτρηση, ο Γκρέγκορι έρχεται αντιμέτωπος με τις σκοτεινές δυνάμεις που πάντοτε ήξερε ότι θα επιστρέψουν... Έχει ελάχιστο χρόνο, μόλις μέχρι την επόμενη κόκκινη πανσέληνο, οπότε η Μητέρα Μάλκιν θα είναι πλέον πανίσχυρη, για να εκπαιδεύσει το νέο του μαθητευόμενο, Τομ Γουόρν, τον έβδομο γιο ενός έβδομου γιου στα απόκρυφα μυστικά της μαύρης μαγείας προκειμένου να δώσουν ένα τέλος στο σκοτάδι. Η πίστη και η αφοσίωση του Τομ θα δοκιμαστούν όταν εκείνος ερωτεύεται την πανέμορφη Άλις, η οποία είναι μισή μάγισσα και έχει αποστολή της να τους κατασκοπεύει ώστε να μαρτυρά στη Μητέρα Μάλκιν τις κινήσεις τους. Θα κατορθώσει ο Γκρέγκορι να εκπαιδεύσει έγκαιρα τον Τομ και να απαρνηθεί τα αισθήματά του για τη Μητέρα Μάλκιν ώστε να νικήσουν το σκοτάδι;
Κριτική: Βασισμένη στο μυθιστόρημα ηρωικής φαντασίας «Ο μαθητευόμενος του Σπουκ», του Τζόσεφ Ντιλέινι (στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος), η ταινία αναφέρεται σε μια σκοτεινή περίοδο της ανθρωπότητας, όπου κυριαρχούν μάγισσες, κατά την οποία ορισμένοι χαρισματικοί καλούνται να τις αντιμετωπίσουν.
Εδώ το ρόλο της κακιάς μάγισσας κρατά η Τζούλιαν Μουρ, που έχει πάρει σοβαρά το ρόλο της, σε αντίθεση με τον Τζεφ Μπρίτζες, ο οποίος υποδύεται το Δάσκαλο Γκρέγκορι με θεατρικό στόμφο και με αρκετή αίσθηση χιούμορ και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τον έβδομο γιο Τομ Γουόρντ, τον οποίο υποδύεται ο Μπεν Μπαρνς, ολίγον αμήχανα αφού θα πρέπει να είναι και ερωτευμένος με τη νεαρή μάγισσα της Αλίσια Βικάντερ (που περιφέρει ατσαλάκωτη τη σουηδική ομορφιά της), αλλά και σκληρός απέναντί της, σύμφωνα με τα διδάγματα του Δάσκαλου. .
Τα γοτθικά ντεκόρ, με τα εφέ είναι εξαιρετικά για το είδος αυτό του παραμυθιού και όπως πάντα η μουσική που συνοδεύει τις σκηνές δράσης και το ονειρικό τοπίο είναι μεγαλειώδης.
Σκηνοθεσία: Σεργκέι Μποντρόφ
Με τους: Τζεφ Μπρίτζες, Τζούλιαν Μουρ, Μπεν Μπαρνς, Αλίσια Βικάντερ, Κιτ Χάρινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Άντζι Τράουε, Ντζιμόν Χούνσου
Προβάλλεται από 25/12/14