18/12/14

Η αγάπη είναι παράξενη - Love is strange

Υπόθεση: Έχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Ben και ο George παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν. Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, ο George, καθηγητής κλασικής μουσικής σε καθολικό σχολείο, θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμά του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Ο George μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο ζωγράφος Ben φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του Elliot της γυναίκας του Kate και του έφηβου γιου τους Joey με μοναδική ουσιαστική απασχόληση την αποτύπωση της Νέας Υόρκης στους πίνακές του.
Κριτική: Σε πρώτο επίπεδο έχουμε μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται, σε δεύτερο έχουμε την συμβίωση ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με νεώτερους, που θεωρούν ότι μπορούν να τους φιλοξενήσουν.
Ο Μπεν και ο Τζορτζ παντρεύονται με τις ευχές όλων από το οικογενειακό και το φιλικό τους περιβάλλον, αλλά δεν είναι το ίδιο και για το Καθολικό σχολείο που εργάζεται ο Τζορτζ ως καθηγητής μουσικής. Θα τον διώξουν, οπότε το ζευγάρι θα αναγκαστεί να χωρίσει και να φιλοξενηθεί από δυο διαφορετικές οικογένειες που έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Ναι μεν αλλά, οι ηλικιακές διαφορές δημιουργούν και διαφορετικές ανάγκες και η συμβίωση με νεώτερους μπορεί να είναι ολίγον… βασανιστική. Τα προβλήματα, οι οικογενειακές εντάσεις και η αβεβαιότητα του μέλλοντος, απειλεί την επίσημη πλέον σχέση των δυο ηλικιωμένων.
Ο Άλφρεντ Μολίνα και ο Τζον Λίθγκοου στους βασικούς ρόλους κερδίζουν την παράσταση αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα τους ρόλους τους, ανάμεσα σε συμπρωταγωνιστές που δεν προσθέτουν κάτι περισσότερο σε μια τυπική, οικογενειακών σχέσεων ταινία.
Σκηνοθεσία: Άιρα Ζακς
Με τους: Τζον Λίθγκοου, Άλφρεντ Μολίνα, Μαρίζα Τομέι
Προβάλλεται από 18/12/14