10/7/14

3 μέρες διορία - 3 days to kill

Υπόθεση: Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Ράινερ ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και ότι έχει λιγότερο από έναν χρόνο ζωής. Λίγο πριν αποσυρθεί, αποφασίζει να αποκαταστήσει τη σχέση του με την - εδώ και χρόνια - αποξενωμένη κόρη του, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή στο Παρίσι, με αντάλλαγμα μια πειραματική θεραπεία που ίσως τον θεραπεύσει.
Κριτική: Η σύζυγος φεύγει από το Παρίσι για μια δουλειά τριών ημερών και ο πατέρας μένει πίσω με την κόρη, προκειμένου να τα βρουν μεταξύ τους, οπότε η κόρη που δεν τον κάνει και πολύ κέφι, επειδή ο πατέρας χρόνια τώρα δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον για την οικογένειά του, αποδέχεται τη μοίρα της, λέγοντας «Τι να κάνουμε; Έχουμε τρεις μέρες για σκότωμα».
Που να φανταστεί ότι εκείνη την ώρα κυριολεκτούσε. Δεδομένου, ότι στην πριν από τους τίτλους σεκάνς, ο μπαμπάκας της που τον έχει στείλει η CIA για να «ξεκαθαρίσει» κάποια κατάσταση, την ξεκαθαρίζει δημιουργώντας αμέτρητες παράπλευρες απώλειες.
Όπως το καταλάβατε λοιπόν: Ο Κέβιν Κόστνερ (με τα ρούχα που φορούσε στο «Χορεύοντας με τους λύκους») είναι ένας μυστικός πράκτορας – όλεθρος, που σε μια προσπάθεια να ζήσει γιατί οι γιατροί του έχουν δώσει τρεις μήνες ζωής αναλαμβάνει να κάνει ένα τελευταίο «καθάρισμα» στο Παρίσι συνδυάζοντας επαγγελματικές επαφές με μια αδίστακτη συνάδελφο (Άμπερ Χερντ) και οικογενειακές στιγμές ευτυχίας με μια ατίθαση κόρη (Χάιλι Στάινφελντ), ενώ η απεγνωσμένη σύζυγος (Κόνι Νίλσεν) προβλέπει διάσπαση της οικογένειας.
Εξέλιξη: Οι κακοί είναι πολύ κακοί, ο καλός πάρα πολύ καλός, τα αυτοκίνητα πλακώνουν όλους πλην του Κόστνερ, που δεν τον πιάνουν ούτε οι σφαίρες, η αποστολή πετυχαίνει, η θεραπεία του πετυχαίνει και αυτή και έτσι θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά του. Ποιος είπε ότι ο θεσμός της οικογένειας βρίσκεται σε αποσύνθεση; Λίγη κατανόηση χρειάζεται, αρκετή υπομονή ώστε να εκτελεστούν κάποια συμβόλαια θανάτου και μπόλικο χιούμορ για να μη τρελαθούν οι ευαίσθητοι χαρακτήρες της οικογένειας.
Σκηνοθεσία: Εμ Σι Τζι
Με τους: Κέβιν Κόστνερ, Άμπερ Χερντ, Χάιλι Στάινφελντ, Κόνι Νίλσεν
Προβάλλεται από 10/7/14
(Κριτική μου στο myFilm)