9.7.13

Γεννημένοι ξανά (Twice born)


Τυπικό μελόδραμα, που θυμίζει εποχή ελληνικού κινηματογράφου («αμάρτησα για το παιδί μου») με φόντο τον πόλεμο στη Σερβία και την καταστροφή του Σεράγιεβο.
Η Πηνελόπη Κρουζ, με τον Εμιλ Χιρς θέλουν να κάνουν παιδιά αλλά δεν μπορούν και έτσι θα βρουν μια σέξι κοκκινομάλλα που θα προσφερθεί, αλλά ο Χιρς θα την ερωτευτεί και η Κρουζ θα μείνει στα κρύα του λουτρού, ενώ γύρω τους ο πόλεμος μαίνεται. Αργότερα, στην περίοδο της ειρήνης οι εκπλήξεις θα πέσουν η μια μετά την άλλη κορυφώνοντας το δράμα στην οθόνη και στην αίθουσα.
Υπερβολικές ερμηνείες και τυποποιημένες δραματικές καταστάσεις και μια ιστορία που θα μπορούσε να διαδραματίζεται οπουδήποτε στον κόσμο, σε οποιαδήποτε εστία πολέμου (και είναι πολλές αυτή τη στιγμή) και κάτω από οποιεσδήποτε βίαιες και ακραίες καταστάσεις.
Υπόθεση: Η Τζέμμα, επισκέπτεται το Σαράγεβο με το γιο της, Πιέτρο. 16 χρόνια πριν, εγκατέλειψαν την ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο πόλη, ενώ ο πατέρας του Πιέτρο, Ντιέγκο έμεινε πίσω για να πεθάνει λίγο καιρό αργότερα. Καθώς προσπαθεί να διορθώσει τη σχέση με το γιο της, θα έρθει αντιμέτωπη και με το παρελθόν της. Η Τζέμμα γνώρισε κι ερωτεύτηκε τον Ντιέγκο στο Σαράγεβο. Ήθελαν και οι δύο παιδιά, αλλά εκείνη δε μπορούσε. Κατά την πολιορκία του 1992, βρήκαν μια πιθανή παρένθετη μητέρα∙ η Τζέμμα την ώθησε στην αγκαλιά του Ντιέγκο, μόνο για να βρει τον εαυτό της κατακλυσμένο από τύψεις και ζήλια. Τώρα, την περιμένει μια αποκάλυψη. Θα αναγκαστεί να συνειδητοποιήσει την πλήρη έκταση της απώλειας της, την αληθινή φρίκη του πολέμου και τη λυτρωτική δύναμη της αγάπης. 
Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Καστελίτο
Με τους: Πηνελόπη Κρουζ, Εμίλ Χιρς
Προβάλλεται από 11/7/2013
(Γράφτηκε για το myFilm)