11/7/13

Star Trek: Into darkness

Μετά από τις τόσες σειρές της τηλεόρασης αλλά και τις τόσες κινηματογραφικές ταινίες Star Trek, απορεί κανείς για το τι άλλο θα μπορούσε να σκαρφιστεί το Χόλιγουντ ώστε να διατηρηθεί ζωντανός ο μύθος του διαστημοπλοίου Enterprise του κυβερνήτη Τζέιμς Κερκ και του συγκυβερνήτη του, κ. Σποκ.
Ε λοιπόν, τα σαΐνια του σκηνοθέτη Τζέι Τζέι Εϊμπραμς βρήκαν τη λύση. Το μόνο που δεν είχαμε δει ως τώρα ήταν μια gay υπόνοια στην ιστορία του Κερκ και του Σποκ. Βρε μπας και τα παλικάρια ήταν πάντα ερωτευμένα μεταξύ τους αλλά αναγκασμένα να το κρύψουν; Ενδεχομένως και να ήταν, αφήνει να εννοηθεί με ορισμένες σκηνές η τελευταία Star Trek ταινία, που όπως η ακριβώς προηγούμενή της, παραγωγής 2010, παρακολουθεί το ντουέτο στα νιάτα του, όταν ήταν όμορφοι και ωραίοι. Κατά τα άλλα βέβαια, το φιλμ ακολουθεί τη γνωστή πεπατημένη με τον Κερκ και τον Σποκ να συνεργάζονται για την αντιμετώπιση μιας ακόμη γαλαξιακής ολικής καταστροφής στην οποία κινητήριος μοχλός είναι το «κακό» παιδί της ιστορίας, ο Μπένεκτικ Κάμπερμπατς,γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Sherlock».
(Η κριτική δεν είναι δική μου, αλλά του Γιάννη Ζουμπουλάκη με τίτλο "Το μυστικό του Brokeback Spaceship" από Το Βήμα με την οποία συμφωνώ και επαυξάνω: Into darkness... anything happens)

Υπόθεση: Όταν το πλήρωμα του θρυλικού Enterprise καλείται να επιστρέψει στη Γη, ανακαλύπτει πως μια απίστευτα τρομοκρατική δύναμη που εδρεύει στην ίδια την οργάνωσή τους, απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Έχοντας, ταυτόχρονα, και προσωπικά ζητήματα να λύσει, ο Κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει επικεφαλής ενός ανθρωποκυνηγητού σε έναν εμπόλεμο κόσμο για να σταματήσει ένα άτομο - όπλο μαζικής καταστροφής. Καθώς οι ήρωές μας εμπλέκονται σε ένα στρατηγικό παιχνίδι ζωής και θανάτου, η αγάπη θα αμφισβητηθεί, φιλίες θα καταστραφούν και θυσίες θα πρέπει να γίνουν από τη μόνη οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο Κερκ: το ίδιο το πλήρωμά του.
Σκηνοθεσία: Τζέι Τζέι Έιμπραμς
Με τους: Κρις Πάιν, Ζόι Σαλντάνα, Ζάκαρι Κουίντο, Άλις Ιβ, Σάιμον Πεγκ, Άντον Γιέλτσιν, Τζον Τσο, Μπρους Γκρίνγουντ, Καρλ Ούρμπαν, Μπένεντικτ Κούμπερμπατς, Πίτερ Ουέλερ
Προβάλλεται από 11/7/2013